Συνέντευξη στην εφημερίδα Παραπολιτικά

7 Μαΐου 2023

Κύριε Βρεττάκο, πώς αξιολογείτε το έργο της κυβέρνησης του Κυριακού Μητσοτάκη και ποια είναι η γνώμη σας ενόψει των εθνικών εκλογών του 2023;

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις απαιτητικές προκλήσεις έχει ανταποκριθεί με επιτυχία. Από την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης και την ανακούφιση της χώρας από τα μνημόνια, μέχρι την αντιμετώπιση των προκλήσεων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία COVID-19, αλλά και στην ενεργειακή κρίση. Η Κυβέρνηση έχει επιδείξει αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση έχει προωθήσει πολλαπλές μεταρρυθμίσεις σε πολλούς τομείς, όπως η φορολογική μεταρρύθμιση, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η απλοποίηση των διαδικασιών. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις έχουν στόχο τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας, καθώς και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας.

Επομένως, ο απολογισμός της Κυβέρνησης έχει θετικό πρόσημο και πάει την Ελλάδα Μπροστά.

 

Είστε και πάλι υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Πειραιά, μετά την επιτυχημένη σας υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές του 2019 στην ίδια εκλογική περιφέρεια, όπου καταλάβατε τη θέση του πρώτου επιλαχόντα. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας σήμερα;

Στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019, συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Πειραιά και κατάφερα να κατακτήσω την τρίτη θέση με 10.471 ψήφους μέσα σε 18 ημέρες προεκλογικής περιόδου. Αυτή η εμπειρία, μου δίδαξε πόσο σημαντικό είναι να ακούμε τις ανησυχίες και τις ανάγκες των συμπολιτών μας και να διασφαλίζουμε ότι τις αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

 

Πιστεύετε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει την ικανότητά της να διαχειρίζεται κρίσεις και να προωθεί μεταρρυθμίσεις, εμπνέοντας έτσι εμπιστοσύνη στο λαό;

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξαν τα προηγούμενα χρόνια, μέσα σε πρωτοφανείς δυσκολίες και αβεβαιότητες, πως μπορούν να κάνουν πράξη τα παραπάνω στο μέγιστο βαθμό. Θα πρέπει, λοιπόν, να δώσουμε τη μάχη για να γίνουν αυτά πράξη, με μια ισχυρή και σταθερή Κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας, αναπτύσσοντας σταθερό και αποφασιστικό βηματισμό για το μέλλον.

 

Πρόσφατα στην εκδήλωση σας στη Σαλαμίνα, προτείνατε τη διεξαγωγή του «Salamis Forum»,  θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια για την πρόταση αυτή;

Ένας από τους προσωπικούς μου στόχους είναι να διοργανώσω ένα διεθνές Συνέδριο Γεωπολιτικής & Ασφάλειας στο νησί μας, το οποίο θα ονομάζεται “Salamis Forum”. Σκοπός αυτού του συνεδρίου θα είναι να προσελκύσει διπλωμάτες, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, υπουργούς άμυνας και εξωτερικών, καθώς και αρχηγούς κρατών από όλο τον κόσμο, προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα της Γεωπολιτικής και Ασφάλειας για μερικές μέρες κάθε χρόνο. Το συνέδριο θα διεξαχθεί σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου έλαβε χώρα η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, με στόχο να φέρει τη Σαλαμίνα στο προσκήνιο των εξελίξεων και να αναδείξει το νησί μας διεθνώς. Αυτή η ιδέα  υπάρχει στο μυαλό μου εδώ και πολύ καιρό και αν με επιλέξουν οι πολίτες και καταφέρω να εκλεγώ στο κοινοβούλιο, θα προσπαθήσω να την υλοποιήσω με όλη μου τη δύναμη.

Διαβάστε επίσης…

Με τη μαζική συμμετοχή των μελών της Πολιτικής Επιτροπής και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, εκλέξαμε σήμερα τη Μαρία Συρεγγέλα, νέα Γραμματέα της παράταξής μας.

Με τη μαζική συμμετοχή των μελών της Πολιτικής Επιτροπής και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, εκλέξαμε σήμερα τη Μαρία Συρεγγέλα, νέα Γραμματέα της παράταξής μας.

Με τη μαζική συμμετοχή των μελών της Πολιτικής Επιτροπής και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, εκλέξαμε σήμερα τη...