Όσοι έμειναν πίσω

8 Δεκεμβρίου 2018

Πολύς λόγος γίνεται σήμερα για το brain drain. Για όσους έφυγαν για το εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Και δικαίως, αποτελεί ένα από τα κορυφαία ζητήματα με ιδιαίτερα αρνητικό πρόσημο για την χώρα μας. Είναι όμως επιτακτική ανάγκη, να μιλήσουμε σοβαρά και για όσους έμειναν πίσω. Για όσους έμειναν στην χώρα μας, με τα στραβά της, και προσπαθούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Για την γενιά 25-35 που προσπαθεί να κάνει το επόμενο βήμα: Τους νέους που έκαναν τη δική τους μικρή επιχείρηση…
Τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους νέους μηχανικούς, δικηγόρους, λογιστές, γιατρούς. Όλους εκείνους που δουλεύουν στα τεχνικά επαγγέλματα, αυτούς που δουλεύουν στον εμπορικό τομέα ως πωλητές ή ταμίες, αυτούς που δουλεύουν στον τομέα της εστίασης. Όσους απέτυχαν γιατί τόλμησαν, όσους κάνουν απλά υπομονή δουλεύοντας δεκάωρα για 500 και 600€. Αυτούς, που καταφέρνουν να πετύχουν μέσα σ’ όλο αυτό το δύσκολο περιβάλλον.

Όλοι αυτοί, που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία μέσα στη κρίση και ζουν μέσα σ’ αυτή σχεδόν 10 χρόνια τώρα, είναι μια γενιά που ξέρει να παλεύει. Είναι αυτοί που καλούνται να πρωτοστατήσουν την επόμενη δεκαετία για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση και τη μιζέρια. Να δημιουργήσουν ένα νέο περιβάλλον, τόσο μέσα από την επιχειρηματικότητα, όσο και στο χώρο εργασίας τους. Μια γενιά που δουλεύει πολύ και ζει με το άγχος πότε θα μπορέσει να προσεγγίσει τα όνειρα της.Ας δώσουμε λοιπόν το χώρο που πρέπει σε όλους αυτούς. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία να αποδείξουν τι πραγματικά μπορούν να κάνουν. Τότε, πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι και σιγά σιγά να αρχίσουν να επιστρέφουν και όσοι έφυγαν έξω.Είναι ώρα να γίνουν επιτέλους σ’ αυτή τη χώρα όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις, που θα μας δώσουν την ευκαιρία να ονειρευόμαστε. Να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα, για να μπορεί ο νέος επιχειρηματίας να κάνει την ιδέα του πράξη. Μέσα από μια μεγάλη πολιτική αλλαγή να φύγουμε μπροστά υιοθετώντας τις διεθνώς καλές πρακτικές. Να αλλάξει η νοοτροπία που μας θέλει κολλημένους στο χθες. Είμαι σίγουρος πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να σηματοδοτήσει αυτή την μεγάλη αλλαγή που έχουμε ανάγκη.Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος θα κερδηθεί το στοίχημα. Ας ελπίσουμε ότι όσοι έμειναν πίσω δεν έκαναν λάθος.

 Δημοσιεύθηκε στο ενημερωτικό site: www.liberal.gr στις 8/12/2018

Διαβάστε επίσης…

Με τη μαζική συμμετοχή των μελών της Πολιτικής Επιτροπής και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, εκλέξαμε σήμερα τη Μαρία Συρεγγέλα, νέα Γραμματέα της παράταξής μας.

Με τη μαζική συμμετοχή των μελών της Πολιτικής Επιτροπής και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, εκλέξαμε σήμερα τη Μαρία Συρεγγέλα, νέα Γραμματέα της παράταξής μας.

Με τη μαζική συμμετοχή των μελών της Πολιτικής Επιτροπής και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, εκλέξαμε σήμερα τη...