Ομιλία στο Κερατσίνι για τις Ευρωεκλογές

23 Μαΐου 2019

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ, από το Κερατσίνι, την  πόλη που ήρθαν πριν από 65 χρόνια οι προγονοί από τη Μακρινή Μάνη, μαζί με τα 7 παιδιά τους, για να φτιάξουν τη ζωή τους εδώ, στην Αμφιάλη.
Είμαι επίσης ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω γύρω μου όλους εσάς, τους αγωνιστές της παράταξης μας, όλοι εσείς αποτελείται την ψυχή και το σώμα της Νέας Δημοκρατίας.Ιδιαίτερα εδώ, στην δύσκολη Β’ Πειραιά, όλοι εσείς οι αγωνιστές της παράταξης κρατάτε πάντα τη σημαία ψηλά σε δύσκολους καιρούς. Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα κάνετε και πάλι, στη μάχη των Ευρωεκλογών που είναι μπροστά μας.

Οι Ευρωεκλογές θα γίνουν σε 12 μέρες.Θα έλεγα ότι αυτές οι 12 μέρες, ενώ μπορεί να φαίνονται μικρό διάστημα, για όσους ξέρουν από εκλογές, είναι οι πιο καθοριστικές μέρες, οι πιο κρίσιμες για το τελικό αποτέλεσμα. Γι΄ αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε καμία ψήφο να πάει χαμένη μέχρι την τελευταία στιγμή.Και προς θεού, δίνουμε βάρος και στις εκλογές για δήμαρχο, και πιστεύω ότι εδώ στο Κερατσίνι θα έχουμε μετά από πολλά χρόνια και πάλι Δεξιό δήμαρχο, και είναι πολύ σημαντικό αυτό.Αλλά δεν ξεχνάμε: ψηφίζουμε στην Περιφέρεια Γιώργο Πατούλη και στις Ευρωεκλογές Νέα Δημοκρατία.Οι ευρωεκλογές αυτές θα είναι η αρχή του Τέλους για τον κύριο Τσίπρα και την παρέα του, που έχουν γαζωθεί πάνω στις καρέκλες τους!
Γι’ αυτό ο πρόεδρος μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι αυτές οι Ευρωεκλογές θα είναι ένα δημοψήφισμα που θα στείλει μια για πάντα το ΣΥΡΙΖΑ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Όμως εμείς, φίλες και φίλοι στη Νέα Δημοκρατία & στην ΟΝΝΕΔ κάνουμε τη διαφορά. Τολμάμε και συζητάμε θέματα που καίνε. Έτσι σήμερα εδώ μιλήσαμε για την εργασία και την μετανάστευση. Μπαίνουμε στην ουσία των προβλημάτων, με καθαρό πολιτικό λόγο,  μιλάμε για τις θέσεις και τις προτάσεις μας.
Θα πω και εγώ 5 βασικά σημεία που νομίζω αξίζει να τονιστούν. Δεν θέλω να κουράσω, ήδη έχουν ακουστεί πολλά.

Αρχικά η μετανάστευση. Εσωτερική και Εξωτερική.Το είπαμε και θα το ξαναπούμε: η Ελλάδα έχει σύνορα, η Ευρώπη έχει σύνορα!Και αυτά τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται. Καθαρές κουβέντες.Η χώρα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ξέφραγο αμπέλι.Πρέπει να ξεκαθαρίζουμε γρήγορα ποιοι είναι πρόσφυγές τελικά και ποιοι λαθρομετανάστες ή οικονομικοί μετανάστες, όπως θέλετε πείτε τους, γιατί τελευταία φοβόμαστε και να μιλήσουμε…Πρέπει λοιπόν να τους διαχωρίζουμε και στη συνέχεια όσους δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε να γυρνάνε πίσω στην πατρίδα τους!Και το λέω αυτό εδώ, να το ακούει και ο Αυριανός Ευρωβουλευτής, ο Κώστας Δέρβος άλλα να το ακούει και ο κύριος Κουμουτσάκος, που ποιος ξέρει, αύριο μπορεί να είναι υπουργός εξωτερικών.Ας δούμε όμως το θέμα της μετανάστευσής και από μια άλλη οπτική, αυτή της εσωτερικής μετανάστευσης εντός Ευρώπης.Δεν είναι κακό ένας νέος άνθρωπος να φεύγει για μια άλλη χώρα του εξωτερικού προσπαθώντας να φτιάξει τη ζωή του εκεί.

Θα αποκτήσει νέες ιδέες, νέα κουλτούρα, νέες νοοτροπίες.Αν κάποια στιγμή δε, γυρίσει πίσω θα βοηθήσει και τη χώρα μας φέρνοντας τα καλά που αποκόμισε εκεί.
Το κακό είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα 500 χιλιάδες Νέα παιδιά, επιστήμονες να φεύγουν για χώρες του εξωτερικού προκειμένου να μπορέσουν να βρουν δουλειά, όχι οι περισσότεροι τουλάχιστον από επιλογή, αλλά από ανάγκη.Άρα λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ένωση στο μέλλον θα πρέπει να δημιουργήσει σε συνεργασία με τις εθνικές κυβερνήσεις τις συνθήκες ώστε να υπάρχει η αναγκαία σύγκλιση μεταξύ των κρατών.Να υπάρχει ισχυρή οικονομία που θα φέρνει ανάπτυξη άρα κατ’ επέκταση νέες δουλειές.Ένας ευρωπαίος πολίτης να μεταναστεύει σε μια άλλη χώρα εντός Ευρώπης όχι επειδή δεν μπορεί να βρει δουλειά, αλλά επειδή όντως, θέλει να πάει να ζήσει σε μια άλλη χώρα.Από επιλογή λοιπόν, όχι από ανάγκη.
Γιατί η φυγή των νέων σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα που έφερε η οικονομική κρίση τα τελευταία 10 χρόνια δημιουργούν εθνικό κίνδυνο!Το δημογραφικό είναι μια βόμβα που θα σκάσει στις επόμενες γενιές πολύ σύντομα. Σε 30 χρόνια θα είμαστε 7,5 εκατομμύρια. Την ώρα που δίπλα μας η Τουρκία για παράδειγμα ξεπερνά σε λίγο τα 80 εκατομμύρια.
Το δημογραφικό είναι θέμα εθνικής ασφάλειας, και θα πρέπει όλες οι κυβερνήσεις να το αντιμετωπίζουν ως τέτοιο.Πρέπει να πείσουμε τους Έλληνες να μείνουν εδώ, να κάνουν οικογένεια, να φτιάξουν τη ζωή τους όπως την ονειρεύονται.Το δημογραφικό είναι ένα ζήτημα που εμείς στην ΟΝΝΕΔ το έχουμε πολύ ψηλά και συνεχώς το αναδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία.

Άρα λοιπόν για να συνοψίσω το μήνυμα: Θέλουμε μια Ευρώπη με σύνορά, που θα κοιτάει πρώτα τους Ευρωπαίους πολίτες, που θα τρέχει με μια ταχύτητα και θα δημιουργεί το περιβάλλον ασφάλειας στην εργασία και ίσων ευκαιριών.
Όμως για να έχουμε την Ευρώπη που θέλουμε πρέπει να ψηφίσουμε όλοι στις ευρωεκλογές και όλοι να προσπαθήσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να πείσουμε τους γύρω μας να πάνε να ψηφίσουν.Πρέπει να βάλουμε μέσα στο φάκελο το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών της Νέας Δημοκρατίας, Αυτές οι Ευρωεκλογές θα είναι ένα δημοψήφισμα, θα είναι η αρχή του τέλους του Τσίπρα και της παρέας του.Γιατί αν η διαφορά είναι αυτή που πρέπει είμαι σίγουρός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σύρει τον Τσίπρα σε Εθνικές Εκλογές, και εκεί θα δώσουμε όλοι, Δυνατά τη μάχη για μια μεγάλη, και ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.Και γιατί όχι και εδώ, στην περιφέρεια μας τη Β’ Πειραιά να μην φέρουμε τη Νέα Δημοκρατία Πρώτη. Είμαι αισιόδοξος ότι όλοι μαζί θα το καταφέρουμε.Για να γυρίσω στις ευρωεκλογές, Πέραν από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να βάλουμε και τον σταυρό προτίμησης σε ανθρώπους που μπορούν να μας εκπροσωπήσουν επάξια στην επόμενη ευρωβουλή.
Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα Λαμπρο ψηφοδέλτιο με 42 εξαιρετικά βιογραφικά.Εδώ όμως θα μου επιτρέψετε μια προσωπική αναφορά, και δεν θα είμαι και πολύ αντικειμενικός το λέω εξ’ αρχής και θα ήθελα για λίγο την προσοχή σας.Το 2004, πριν από 15 χρόνια, γνωρίστικα με τον Κώστα τον Δέρβο, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ. Εγω πρωτοετής φοιτητής τότε ο Κώστας λίγο μεγαλύτερος. Γνωριστήκαμε μέσα στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την εποχή που μετά την παντοδυναμία του ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, του Λαλιώτη και του Τζοχατζόπουλου η Νέα Δημοκρατία με τον Κώστα Καραμανλή είχε πάρει και πάλι την εξουσία.
Η ΔΑΠ τότε της σχολής μας, έτσι για να σημειωθεί και αυτό, είχε 14%. Είχε το μικρότερο ποσοστό της παράταξης στην Αττική. Και λέω έφυγα από τη Β’ Πειραιά που είχε, το μικρότερο ποσοστό η ΝΔ στην Αττική και μπήκα σε μια σχολή που και πάλι έχουμε το μικρότερο ποσοστό.Με τον Κώστα φτιάξαμε μια ομάδα, δεν το βάλαμε κάτω στα δύσκολα, και τον είδα να ηγείται αυτής της προσπάθειας, και εγω δίπλα του, και άλλοι πολλοί που μας ακολούθησαν και γίναμε μια δυνατή ομάδα και σιγά σιγα το 14 το κάνεμε 25, το 25 35 και σήμερα έχει φτάσει αυτή η οργάνωση που έπαιρνε 14% να παίρνει 55% και να μας κάνει όλους περήφανους.Με τον Κώστα πέρα από την παραταξιακή γνωριμία μας γίναμε φίλοι και θέλω να σας πω 2 λόγια από καρδίας.

Όσα χρόνια ξέρω, τον Κώστα Δέρβο δουλεύει. Και αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Και όχι απλά δουλευει, είναι η τρανή απόδειξη ότι καμία δουλεία δεν είναι ντροπή.Τον έχω δει να δουλεύει ως διανομέας με μηχανάκι, τσεκαδόρος, τον έχω δει να γίνεται καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, επιστημονικός συνεργάτης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ηλεκτρολόγος μηχανικός να δουλεύει σε τεχνικά γραφεία και πολλά άλλα.Επίσης ο Κώστας προέρχεται από μια οικογένεια πραγματικών βιοπαλαιστών ανθρώπων όπως αυτές που συνηθίζουν να ζουν εδώ στις γειτονιές μας. Ο πατέρας του, ο κύριος Χρήστος είχε μια μικρή βιοτεχνία με τσάντες και ήρθε από τη Δίβρη της Ηλείας τέλειος φτωχός, όπως μου έχει πει, προκειμένου να φτιάξει τη ζωή του εδώ. Ο Κώστας μεγάλωσε λοιπόν σε μια οικογένεια που μοιάζει με τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ζουν εδώ στην περιοχή μας. Όλοι έχουμε παραδείγματα παρόμοια μέσα στις οικογένειες μας.Αυτός ο άνθρωπος κατάφερε, με σκληρή δουλειά, να γίνει Πρόεδρος της Μεγαλύτερης Νεολαίας της Ευρώπης, της ΟΝΝΕΔ, να κερδίσει την εμπιστοσύνη και των ΟΝΝΕΔιτών άλλα και του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη.
Και 3 χρόνια τώρα που είναι πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα το τελευταίο δίμηνο πραγματικά που μιλάω μαζί του το ένα πρωί είναι στη Κρήτη, το άλλο στην Αλεξανδρούπολη, το άλλο στη Μυτιλήνη, στη Χίο. Κάθε μέρα γυρνάει προκειμένου να μεταφέρει το μήνυμα του προέδρου ότι αξίζουμε καλύτερα, ότι μπορούμε καλύτερα.
Είναι ένας άνθρωπος που τίποτα δεν του χαρίστηκε και πάντα ήταν παρόν στις μεγάλες προκλήσεις. Θα έλεγα ότι είναι ένας αυτοδημιούργητος νέος πολιτικός, πράγμα σπάνιο για την εποχή μας.Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, πιστεύω, ότι αξίζει να είναι μια από τις 4 επιλογές σας στο ψηφοδέλτιο. Πιστεύω ότι πρέπει όταν πιάσουμε το στυλό στο παραβάν να του βάλουμε ένα σταυρό.Το αξίζει γιατί έχει δώσει εδώ και την ψυχή του στον αγώνα για πολιτική αλλαγή, έχει δώσει την ψυχή του για την μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.
Γι αυτό σας καλώ όλους, να τον στηρίξουμε για να είναι στην επόμενη Ευρωβουλή.Για να είναι δυνατή η φωνή των νέων ανθρώπων, των κανονικών νέων ανθρώπων που μοχθούν, που προσπαθούν και που πετυχαίνουν.
Σας ευχαριστώ Πολύ.Πάμε δυνατά,Πάμε για μεγάλη νίκη σε όλες τις εκλογές,Πάμε για να στείλουμε και πάλι το ΣΥΡΙΖΑ εκεί που του αξίζει, στο 3%.


*Η ομιλία εκφωνήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΟΝΝΕΔ με αφορμή τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 με θέμα: Μετανάστευση & Εργασία στην Ευρώπη του Μέλλοντος

Διαβάστε επίσης…

Με τη μαζική συμμετοχή των μελών της Πολιτικής Επιτροπής και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, εκλέξαμε σήμερα τη Μαρία Συρεγγέλα, νέα Γραμματέα της παράταξής μας.

Με τη μαζική συμμετοχή των μελών της Πολιτικής Επιτροπής και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, εκλέξαμε σήμερα τη Μαρία Συρεγγέλα, νέα Γραμματέα της παράταξής μας.

Με τη μαζική συμμετοχή των μελών της Πολιτικής Επιτροπής και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, εκλέξαμε σήμερα τη...