ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Είμαστε περήφανοι για τον πατριωτισμό μας.

Δεν επιτρέπουμε στους καιροσκόπους και στους τυχοδιώκτες να καπηλεύονται τον πατριωτισμό.

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα διολίσθησε ακόμη και από πάγιες και διαχρονικές εθνικές θέσεις. Οι Έλληνες πρέπει να  αισθανθούν ξανά εμπιστοσύνη στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Να αισθανθούν σίγουροι πως η κυβέρνησή τους υπερασπίζεται και θεωρεί μη διαπραγματεύσιμα τα εθνικά μας συμφέροντα.

Να έχουν και πάλι την πεποίθηση πως η Κυβέρνηση έχει ως πρώτη προτεραιότητα το μακροπρόθεσμο συμφέρον της πατρίδας μας, μακριά από ιδεοληψίες και μικροκομματικά παιχνίδια.

Οι θέσεις μας είναι καθαρές και αδιαπραγμάτευτες:

Η Ελλάδα έχει σύνορα και όχι γραμμές στον χάρτη.

Θα ενισχύσουμε δραστικά την προστασία των ελληνικών συνόρων. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης. Γι’ αυτό διεκδικούμε την ενεργή συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη φύλαξη και προστασία των συνόρων μας.

Χρειάζεται σοβαρή αλλά και ρεαλιστική λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα.

Η ανεξέλεγκτη μετακίνηση παράτυπων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια πρέπει να σταματήσει.

Δημιουργούμε κλειστού τύπου κέντρα προσωρινής διαμονής με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η διαδικασία χορήγησης ασύλου θα επιταχυνθεί, ώστε μέσα σε δύο μήνες να υπάρχει οριστική απόφαση. Όσοι δικαιούνται να πάρουν άσυλο θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη ελεύθερα. Όσοι δεν το δικαιούνται, θα επιστρέφουν αμέσως στη χώρα προέλευσής τους.

Γίνεται καταγραφή και έλεγχος σε όλες τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό.

Με την πολιτική μας:

Η χώρα στέλνει πια το σήμα σε όλους πως δεν είναι ανοιχτή σε κάθε μεταναστευτική ροή
Οι συνθήκες στα κέντρα διαμονής βελτιώνονται
Οι άνθρωποι που δικαιούνται άσυλο δεν μένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα σε απάνθρωπες συνθήκες

Συμφωνία των Πρεσπών

Η επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών δεν έπρεπε ποτέ να είχε υπογραφεί. Αποτελεί ένα εθνικό λάθος που προσβάλλει την αλήθεια και την Ιστορία της πατρίδας μας.

Δεσμευόμαστε πως δεν απεμπολούμε το δικαίωμα της Ελλάδος να βάλει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πολιτεύεται με ψέματα και κραυγές. Ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας είναι να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας μας και να ασκήσουμε εξωτερική πολιτική με σοβαρότητα, αξιοπιστία και αποφασιστικότητα.

Με αυτόν τον τρόπο, θα αξιοποιήσουμε όλα τα διαπραγματευτικά όπλα που διαθέτουμε για να διορθώσουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να κατοχυρώσουμε τα μακεδονικά προϊόντα τα οποία σήμερα κινδυνεύουν.

Θα εκπονήσουμε μία επικοινωνιακή καμπάνια για την προστασία του brand της Μακεδονίας που παραχωρήθηκε στη γειτονική χώρα από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας

Κάθε παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας και αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας θα απαντάται αμέσως, καθώς η Τουρκία οφείλει επιτέλους να σεβαστεί Διεθνές Δίκαιο.

Δεν δεχόμαστε καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η βούλησή μας είναι να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με την Τουρκία και να ενθαρρυνθεί η σύγκλισή της με την Ευρώπη. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η Τουρκία να εγκαταλείψει τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις.

Στηρίζουμε σθεναρά, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, την Κύπρο και τα δικαιώματά της. Τασσόμαστε υπέρ της επιβολής κυρώσεων από την Ε.Ε. σε περίπτωση αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου από την Τουρκία.

Ελληνοαλβανικές σχέσεις

Η Αλβανία με μια σειρά δηλώσεων και πράξεων “ανοίγει” σχεδόν όλα τα θέματα των διμερών μας σχέσεων:

Προχωρά σε απαράδεκτες ενέργειες, όσον αφορά τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών.
Δεν συνεργάζεται για να προχωρήσουν κοινώς επωφελή ζητήματα, όπως η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών.
Επικαλείται το ανύπαρκτο ζήτημα του δήθεν «Τσάμικου».

Η γειτονική χώρα πρέπει να γνωρίζει ότι αν θέλει να κρατήσει ζωντανή την προοπτική της να γίνει κάποια στιγμή μέλος της Ε.Ε. -κάτι το οποίο όλοι το επιθυμούμε-  οφείλει να σεβαστεί και να προστατέψει πλήρως τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Το μήνυμα μας, λοιπόν, είναι ξεκάθαρο, απευθύνεται προς όλους, απευθύνεται προς τις γειτονικές χώρες και απευθύνεται προφανώς και προς την ίδια την Ε.Ε. που αποτελεί τον τελικό θεματοφύλακα και κριτή της πορείας προσέγγισης με την Ευρώπη όλων των υποψηφίων προς ένταξη χωρών.

Δημιουργούμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Δημιουργούμε, στα πρότυπα πολλών άλλων κρατών το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, ένα συλλογικό κυβερνητικό όργανο υψηλού επιπέδου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και διαχείρισης κρίσεων.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Το να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή, ούτε κεντρώα πολιτική. Είναι σωστή επιλογή, είναι η επιβεβλημένη πολιτική για να αισθάνονται οι πολίτες πραγματικά ελεύθεροι. H Ελλάδα στον τομέα αυτό πρέπει επιτέλους να ξαναγίνει μία κανονική χώρα, με σεβασμό στο νόμο, έτσι ώστε τα δικαιώματα των πολλών να μην απειλούνται από την αντικοινωνική δραστηριότητα των λίγων.

Υλοποιούμε άμεσα:

  • Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η φύλαξη και προστασία των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας με σύγχρονα τεχνικά μέσα και εντατικές και συντονισμένες περιπολίες σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πετύχαμε το 2012-2014 και θα το ξανακάνουμε! Η Ελλάδα μας δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι»!

Η εγκληματικότητα που έχει εξαπλωθεί τα τελευταία 4 χρόνια αντιμετωπίζεται μόνο με την συνεχή παρουσία της αστυνομίας και την έγκαιρη επέμβασή της:

  • Καθιερώνουμε την ένστολη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη, σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου και ενισχύουμε το θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς. Με ενεργοποίηση εκ νέου της ομάδας ΔΕΛΤΑ, και ενδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ και των ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.
  • Καταπολέμηση όλων των εστιών ανομίας και παραβατικότητας – κανένα άβατο, όπως αυτά των Εξαρχείων και του Μενιδίου.
  • Προωθούμε την πλήρη και αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για κάθε περιστατικό φθοράς της δημόσιας περιουσίας. Με άμεση επιβολή ποινών και προστίμων στους παραβάτες. Οι σκηνές καταστροφών σε ακυρωτικά μηχανήματα σταθμών του μετρό, καμένα λεωφορεία & τρόλεϊ, επιδρομές σε δημόσια κτίρια, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Αποτελούν περιουσία όλων των Ελλήνων.
  • Καταργείται ο νόμος για το άσυλο στα Πανεπιστήμια. Το δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι χώρος δημιουργίας και ανταλλαγής γνώσης και νέων ιδεών, χώρος δημιουργικής σύνθεσης, και όχι χώρος παραβατικότητας και ανομίας.

Για να μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα στην γειτονιά μας, χωρίς άβατα, να απολαμβάνουμε την ασφάλεια του σπιτιού μας και να μην ανησυχούμε για τα παιδιά μας.

Και προχωρούμε:

  • Εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας για τους μαθητές και τους γονείς, με ενίσχυση των μέτρων προστασίας στα σχολεία και τον περιβάλλοντα χώρο, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου παρατηρούνται παραβατικές συμπεριφορές. Έμφαση στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας στα σχολεία. Μέσα από την ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση των μαθητών, και την καθιέρωση του «δασκάλου» ή «καθηγητή εμπιστοσύνης», στον οποίον οι μαθητές θα μπορούν να μεταφέρουν τα προβλήματά τους. Με στόχο τη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος για όλους.
  • Δημιουργούμε, στα πρότυπα άλλων κρατών όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και το Ισραήλ το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και διαχείρισης κρίσεων. Θα λειτουργεί υπό τον Πρωθυπουργό και θα είναι επιφορτισμένο με την ανάλυση του διεθνούς περιβάλλοντος, τον εντοπισμό κινδύνων και απειλών για την εθνική και περιφερειακή ασφάλεια, την εισήγηση προτάσεων πολιτικής στα αρμόδια Υπουργεία και την υποστήριξη της Κυβέρνησης στη διαχείριση κρίσεων.