ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ old

Γεννήθηκα το 1987.

Η Καταγωγή μου είναι από τη Μάνη, τη Μικρά Ασία και την Ικαρία. Μεγάλωσα στη Νίκαια στην οποία ζω μέχρι και σήμερα.

Η Οικογένεια μου

Είμαι γιός του Πολιτευτή της ΝΔ & τ. αν. Νομάρχη Πειραιά Κούλη Βρεττάκου και της Μαρίνας Κοντού και έχω έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Κώστα που ζει στο εξωτερικό.

Σπουδές

Το 2004 πέτυχα την εισαγωγή μου στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Πήρα πτυχίο το 2009 ενώ συνέχισα για 2 ακόμη χρόνια τις σπουδές μου παρακολουθώντας μεταπτυχιακό ειδικό πρόγραμμα πάνω στο αντικείμενο του Μηχανικού.
Σαν φοιτητής δραστηριοποιήθηκα ενεργά στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα. Οι συμφοιτητές μου, μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Εκπρόσωπο Φοιτητών & Αντιπρόεδρο του Σπουδαστικού Συλλόγου, όπου λύσαμε μια σειρά από θέματα καθημερινότητας. Τότε, μαζί με άλλους, εναντιώθηκα στη λαίλαπα των καταλήψεων ενάντια στις κλειστές σχολές και όσους ήθελαν να μας γυρίσουν πίσω.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Παράλληλα δραστηριοποιήθηκα έντονα στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Τα μέλη της παράταξης με εξέλεξαν Υπεύθυνο Σχολής, Υπεύθυνο πολιτικού σχεδιασμού για την πόλη της Αθήνας ενώ την διετία 2011-2013 οι οργανώσεις των Αθηνών με ψήφισαν για να είμαι Γραμματέας Πόλης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ, καθώς και μέλος στην Πανελλαδική Κεντρική Γραμματεία.

ΟΝΝΕΔ

Από το 2010 μέχρι σήμερα έχω εκλεγεί σε τρία διαδοχικά συνέδρια, μέλος στην κεντρική επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, ενώ μαζί με άλλους ΟΝΝΕΔίττες είχαμε την ευθύνη της σύνταξης προτάσεων για μια σειρά από θέματα που απασχολούν τους νέους όπως είναι η ανεργία, η επιχειρηματικότητα και η εκπαίδευση.

Επάγγελμα

Την διετία 2011-2013 εργάστηκα σε Τεχνική Εταιρεία, ενώ τον Οκτώβριο του 2013 ξεκίνησα το δικό μου Τεχνικό Γραφείο.Τα χρόνια της δραστηριότητας μου ως ελεύθερος επαγγελματίας με εμπιστεύτηκαν εκατοντάδες επιχειρηματίες, αλλά και ιδιώτες. Μαζί με τους συνεργάτες μου φέραμε εις πέρας δύσκολες υποθέσεις. Σήμερα το γραφείο ειδικεύεται στις διαδικασίες αδειοδότησης, σε περιβαλλοντικές μελέτες, ενεργειακά έργα καθώς και υπηρεσίες ασφαλείας στην εργασία.
Παράλληλα εργάστηκα ως ωρομίσθιος εκπαιδευτικός σε Τεχνικά Λύκεια, καταλαβαίνοντας εκ των έσω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση.

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Την διετία 2013-2015 παρακολούθησα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία στην κατεύθυνση διαχείρισης ενέργειας και περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Ελεύθερος Χρόνος

Τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο που θα μείνει μου αρέσει να βρίσκομαι με τους φίλους μου, να βλέπω ταινίες στο Netflix, να διαβάζω βιβλία, να παίζω drums, να πηγαίνω σε Escape Room, ενώ το τελευταίο διάστημα μαζί με φίλους έχουμε ξεκινήσει το Padel.

Καμπάνια για την καταπολέμηση της Ανεργίας των Νέων

Το 2018 ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ μου ανέθεσε την ευθύνη του τομέα Απασχόλησης & Καταπολέμησης της ανεργίας των νέων, ως μέλος του εκτελεστικού γραφείου.
Βάλαμε στόχο να αναδείξουμε το πρόβλημα και να προτείνουμε λύσεις. Έτσι ξεκινήσαμε κάνοντας δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων με διοργανώσεις εκδηλώσεων στην Νίκαια & το Κερατσίνι της Β Πειραιά για τα θέματα αυτά. Μέσα από τον τομέα ευθύνης μου είδα σε βάθος τα διαρθρωτικά προβλήματα που κάνουν την ανεργία των νέων ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα.

Υποψήφιος Βουλευτής στη Β΄ Πειραιά (Εκλογές 2019)

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 αποδεχόμενος την τιμητική πρόταση του προέδρου της ΝΔ & Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήμουν υποψήφιος Βουλευτής στη Β Πειραιά.
Μέσα σε μόλις 18 μέρες της προεκλογικής περιόδου έδωσα το 100%.
Περπάτησα στις γειτονιές, μίλησα με ανθρώπους, άκουσα τα προβλήματα, μίλησα για την απαραίτητη ανανέωση που έχει ανάγκη ο τόπος.
Οι συμπολίτες μου με αγκάλιασαν και μου έδωσαν 10.473 σταυρούς προτίμησης φέρνοντας με στην 3η θέση (Α΄ Επιλαχών). Η εμπιστοσύνη αυτή με γεμίζει ευθύνη να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την περιοχή που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω μέχρι και σήμερα.

Πρόεδρος στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ)

Το Ιούλιο του 2021 μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού και του Αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας ορίστηκα Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).
Η ανακύκλωση είναι ίσως η σημαντικότερη διαδικασία για την προστασία του περιβάλλοντος.
Μαζί με τα μέλη του οργανισμού εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου η χώρα να μπορέσει να πετύχει τους ιδιαίτερα υψηλούς στόχους που έχει θέσει για την κυκλική οικονομία στο άμεσο μέλλον.